31 Mars

Blir ett inlägg från mobilen ikv.. Sista dagen på mars idag!! Imorgon äre ju första april och min födelsedag:D:D Ajaa, idag va jag i skolan och har varit helt inställd på att de är fredag men kom att de kanske va torsdag ändå. Dryygt For till Johanna efter skolan iaf, åt en macka där och sen for vi till stallet:] Johanna hade med sig sin kamera så vi tänkte fota Mange :D Han va helgalen och när vi kom ut ur stallet kasta han sig bara rakt fram med frambena i luften! På väg mot gamla rakbanan va han helt tokig och bara sprang runt och hoppade och busa;) Kanske ska träna på att ledas oxå;) Johanna fick iaf jätte fina bilder rycker ja:D Utan att jag visste att jag skulle hem så stig mamma där helt plötsligt så va bara till åh fara hem-.- Det blev pommes och entrecote elr hure stavas till middag, USCH! Hata enrecote Annars har jag måla naglarna och städat mitt badrum och hall.. Känns som att de va ett tag sen sist :P Nu ska jag iaf gå och ta mig en dusch och sen sova!

30 Mars

Såå nu är rummet färdigstädat och jag nyduschad :D
Sjukt skönt att ha det gjort nu! De va grymt äckligt under sängen för den som vill veta hahahah ;)
Nu hade jag tänkt fixa på nått nagellack på naglarna om jag orkar och sen måste jag he ny salva och plåstra om såren i pannan.... Känns jätte bra att gå omkring med plåster halva pannan hela tiden :thumbup:
Eller inte..
Imron ska jag till travet, får se vad som händer där..
För den som vil veta så ÄR DET BARA TVÅ DAGAR KVAR TILLS JAG FYLLER ÅR :D:D och 31 dagar till V75!!

städning på g..

ja jag måste verkligen städa mitt rum!! Det är vidrigt hur ostädt det är.. kläder över hela golvet och dammet bara flyger omkring...-.- Så jag sätter igång nu med spotify på högsta volym så får ni väl se sen hur det blev!
Åkte aldrig till stalet idag, kände att jag va tvungen att fixa massa annat så.. :) 
Hörs sen:]

29 Mars

Ja det får bli en mobilblogg ikväll! Har varit i skolan som vanligt, hade ingen media så slutade fem i ett typ:] Har haft sjukt ont i huvet idag och mått jättedåligt så de har varit ganska drygt med lektioner och grejs.. For till stan med Emma och Tea och vi gjorde som inget speciellt.. Tog Vännäsbussen 14.10 så va På travet kring fem i halv tre! Hjälpte Cattis med att ta in och fodra Jannes hästar och sen mockade vi åt Sune:) Jag gick över till Malin och hjälpte henne med det sista.. Sen gick vi och hämta in Lectus och kismet, satte kissekatten i skritten under tiden som Malin skodde babs:) Försökte oxå lära Lectus vacker hov, satan va duktig han va på de då:D Haha eller han fattade iaf vad det gick ut på! När Babs va färdig med skoningen så kom Linnea, hon satte på babsan montéutrusting och sen bar det iväg ut på banan!! De gick jätte bra och Babsan såg fin ut :] Efter de så fick hon och Nutteplutt gå i skritten och vi satt och åt middag inne hos Akseli;) Fixade iordning i stallet och fixa hästarna, fodrade och sen for vi.. Åkte med Malin till stan och väntade på busstationen där de va varmt så ja sku slippa stå ute och frysa.. Nu har jag suttit på bussen sen kvart i tio och är snart framme.. Så vi höres:]

28 Mars

som ni kanske märka har jag inte skrivit nånting i helgen.. har varit alldelens för trött och inte haft tid så.
I lördags så jobbade jag hos catarina, hon kom in till banan med Badtothebone vid halv tio ungefär och då selade vi bright och sadlade BT, vi for först långslingan och sen for jag tre långa vändor i backen medans catarina och Bright for tillbaka. Bt kändes jätte fin och vart rikigt taggad i backen :D
Jag fixade iordning allt där och sen for Jag och Cattis ut med Sune och mange. Vi for lillslingan+rakbanan upp tillbaka.. Han va lite galoppig och så men i övrigt kändes han finfin:]
Fick också reda på att Viktor ska flytta till Malta:(
Jag åkte till stan på kvällen och träffa matilda utanför hemmakväll, vi kanske råkade köpa godis för 90kr.......
Vi va hos stefan ett tag och åt middag sen gick vi till AL och väl där så gjorde vi som inget.. vi gick tillbaka till stefan frö att hämta godiset och sen tillbaka till AL igen ;)
Jag sov där och for klockan 07.00 morgonen därpå. Sjukt drygt att man va tvungen att ställa om klockan så man gick upp en timme tidigare-.- De va inge folk nånstans och de va sjukt skönt att gå till travet frpn röbäck, fåglarna kvittrade och solen tittade fram :D
Mockade och fixade hos malin och sen började väl typ travet..
Jag och linnea gick ner till andra sidan och hälsade på Erica som hade med sig Pomard och Nordmin:)
De gick inte så bra för dom dock..
Vi gick över till publikplats och stannade där resten av travet. Satt med Jenz, hans bäbis och nån kompis till han..
När travet slutade så gick vi över till stallet igen och linnea körde Babsan och hade nutte på släp medans ja och cattis hjälpte malin:)
Birger skulle kolla på lectus också och han sprutade igen.. :/
Menmen sen skare va borta!
jag gick upp till travet senare på kvällen.. tog bussen till stan och sen väntade jag en timme där innan hsunds bussen kom.
Stupa i säng och imorse vaknade jag klockan 8.. duschade och sen tänkte jag be mamma skjutsa mig till stallet.. Men då hade ju pappa tagit biljäveln till flyget.. Våran normala bil är på lagning så de sög ju.
Tänkte ta bussen men kollade med katja först så åkte med henne dit.
Har inte gjort något nödvändigt idag, körde sune med cattis på banan idag iaf.. Han måste va den roligaste ponnyn man kan köra! :D
Nu ska jag duscha och sen sova typ..
ser nu att texten kommer bli asdryg att läsa men ni får stå ut :D
världens bästa sune :D

25 Mars

slutade typ 20  över ett idag! For till stan och skulle egentligen med vännäsbussen fem över två men ist så gick jag till mamma och min moster som va och klippte sig på nå ställe.. satt där ett tag och sen gick jag till Tea Emma och Julia Westerlund som va på stan. Vi gick till busstationen och typ sa hej till Anders och varför vet jag inte ;)
Sen gick jag tillbaka till mamma och maria.. Vi gick och åt och självklart så skulle dom äta sushi-.-
Jag tog en cola och dom andra satt och åt Rå fisk mums!
Jag skulle ta in catarinas hästar idag oxå xså vi for till travet och Maria hjälpte mig att kvälla där. Sen gick vi till shoppen och kolla på massa grejs..
Sen gick vi upp till travskolan och hälsa på mange och alla där:)
Vi for hem, gjorde ingenting, åt middag och sen har jag inte gjort ingenting!
Imorgon jobbar jag hos catarina. Ska släppa ut åt malin oxå:]
Sen annars så ska jag rida Badtothebone :D
Köra mange med Cattis och Sune, Feicia och Liggan.. Sen måste jag byta om och ta bussen till matilda, vi ska väl inte göra nå spec men..:)
så god natt tyyyp :D
Snygg kille!

1. Månstorps Magnum

Så nu ska jag skriva första punkten på min lista.

Ja som dom flesta vet så såldes ju trocadero och jag va sur, dryg, ledsen och arg på allt och alla.
Ingenting dög och det ända jag gjorde va att sova.
Sen en dag efter att jag, Linnea och matilda varit i boden och tävlat så kom linnea förbi och sa att på tisdag kommer den nya ponnyn. Jag brydde mig som ingenting men jag och ewe va endå tvunga att vara där och se honom.
Vi väntade hela dagen för han skulle åka med i Akselis lastbil påväg från solänget. Det hade varit trav och fam oscarsson skulle dit och starta med sina så då kom mange oxå med.
Dom skulle komma vid halv tio men kom vid kvart över tolv på natten. När han kom ut ur transporten så såg han ut som en liten köttbulle med röda ben. Han hade lindade ben med röda benlindor det var därför haha. Han va ju sjukt söt men från första början hatade jag han. Bokstavligen.
Jag hatade han typ mer än allt annat och varför vet jag inte. Han va ju urmysig och ville gosa hela tiden. Han va ju typ allas favorit och jag tror det var därför jag inte gillade han heller för jag har aldrig gillat samma hästar som alla andra utan haft dom hästar som blivit utanför och som ingen vill vara med. Sånna hästar som är tjuriga och jaa.
Första gången jag körde han så tyckte jag väl att de va kul men de va ju fortfarande inte som att köra Trocadero, jag kunde som inte släppa han. Han hade ju världens ministeg och va ju inte så van och så.
Tiden gick och jag va borta under somarn, sen på hösten började jag va med mange typ hela tiden och körde han med ewe och lasse väldigt ofta.
Ewe fick mig att börja gilla mang epå riktigt typ. De låter lite konstigt ja vet
men Nu idag så älskar jag mange mer än allt annat. Han finns alltid och man kan lita på han.
När man är på dåligt humör så kommer han fram och pussas och pussas.
Han är underbar på alla sätt. Han tycker allt är kul och är som en liten rumpnisse♥
Han har jordens underbaraste personlighet och ett hjärta av guld.
Idag är vi väldigt tajta och han är den enda som får mig lycklig på riktigt.
När mange hade stått på travskolan i fem dagar.
Mange i hagen i somras/höstas.
Trollungen i höstas.
Vardags pyssel i somras.
Ewe och jag borstade han.
Saga och Mange kliar varandra i typ somras.
Mange lekte pippi!
Hahah jaa, jag och ewe hade lite kul.. Det var under typ dubbeltravet den här bilden togs..
Första körturen efter att jag kommit hem i somras.
Mange nyklippt nu i vintras :D
Han vann ju Årets travskoleponny och det här är bilden vi skicka in.
Jag och tomtenissen på torget nu i vintras!
Efter en körtur nu i vintras.
Mangebus :D
Vackrast!
Älskade ponny♥

24 Mars

Dryg dag idag på skolan, slutade kvart över tre och sen ofr jag till johanna:)
Vi for till stallet typ klockan fyra.. Gjorde ingenting ett tag och sen for jag ut med saga och jahanna med mange! Han va as dryg i början och va typ het, han va jätte konstig och bara galopperade utan att ja gjorde nått, kunde trava hur långsamt som helt och sen mitt i allt bara galoppgalopp:/ Han sprang snett oxå och kändes inte alls bra, nått som inte stämde! Körde 4 vändor på rakbanan och han va sjukt fin iaf två vändor men inte så fin som han är ibland:(
Maserade och pyssla efteråt och sen ställde jag in han i Liggans box, han fick sova inne inatt för en gångs skull :D
Dom har jätte äcklligt ute i uteboxen, bara massa bajs och typ gegga, de blir så på våren när det inte är mockat bort allt äckel och de tinar.. Stackarn vill väl inte stå där ute och frysa sönder i snöstormen.
Har inte gjort nå spec ikv, blev oxfilé till middag..Hatare
Nu ska jag sova :) Vi höres!
fyfan vad jag saknar dig.♥

23 Mars

Idag fyller Cattis år :D:D
Har varit i skolan idag och de har gått segt som jag vet inte vad.. Vaknade imorse med hosta, feber och on i halsen. Kände att jag va tvungen att fara till skolan för har ju varit borta så mke pga andra saker.. elr mke och mke men jag orkar inte förklara ;)
Kände mig inte så taggadpå att dra ut till travet för jag skulle liksom inte ha nå att gör a och då for jag hem ist, jätte roligt med all snö som kom oxå-.-
Min moster kom idag oxå så lika bra att vara hemma idag:]
Har iaf inte gjort ett dugg nu på em.. Har ingenting som behövs göras liksom.
Tror att jag ska börja skriva efter en lista igen.. skriver ju aldrig nå vettigt längre.
Ska göra en kortare lista nu för sist skrev jag ju aldrig klar den :] Ska kanske inte göra nån seriös lista nu heller så kanske de blir lite roligare elle rjag vet inte rikitgt :P
Här kommer listan!
  1. Månstorps Magnum
  2. Min vardag
  3. Mina intressen
  4. Mina favorithästar
  5. Min klass
  6. En drömdag i min värld
  7. Min Familj
  8. Ett minne för livet
  9. Något viktigt
Ja som ni ser så blev de ju som inte nån såndär jätte bra lista men ;)

22 Mars

Började som vanligt 08.10 idag, hade läsning och sen på matten fick vi veta hur de gått på proven och sen for vi till badet.. Klarade iaf provet så de va ju sköönt :D
Hade klädsim idag, de gick bra men min tröja blev alldelens förstor-.- Annars har vi haft bara NO och media, på median så skulle jag och Amanda va ute och fota men ist så la vi oss och sov en timma på bänkarna utanför biblioteket. De va alldelens vindstilla där och solen lyste så de kändes som sommar!
Några bra bilder fick vi iaf haha;)
Slutade 20 i tre och for till röbäck och gick därifrån till travet. Bytte och och sen myste jag med mange i hagen:)
Hjälpte malin att ta in Kisse och Tusse och sen va jag i travskolan och hjälptge linnea med åh sela:]
felicia kom och hon körde durra, sen för att han skulle få skritta lite mer så red vi barbacka och turades om haha ;) När mamma kom så sprang jag upp till stallet och lät felicia hoppa upp och hon ramla av på en gång :P Hahah de såg sjukt kul ut, förlåt men de gjorde de!!
Aja, nu duschen sen sovaaaaa
Imrogn så vet jag inte hur de blir, om jag far till stallet elr inte, annars så ska jag ta ett till hål i örat och hos nån som kan de den här gången så de inte blir som sist.................. och maria min moster kommer vid fem så jag vet inte hure bli. :)

21 Mars

Skola idag, slutade tidigare för vi hade ingen franska :D
For till stan med Tea och Emma, vet inte riktigt vad vi gjorde haha.. Va i den där nya affären i typ 35 min och spelade på deras iPad:) Träffade Frida och de va inte direkt nyss jag såg henne ;)
Tog obbola bussen hem 15.25 och sen när jag kom hem bytte jag om och sen kom ben och hämta mig.. For till hippo och valde Dixon♥
De va en väldigt tråkig lektion och vi tränade mest på sitsen och sånt.. Dixon va iaf jättefin!
Nu ska jag duscha och så.. måste sova sen för är helt död.
Imorn blire stallet. Vet inte va jag ska göra men;)

20 Mars

Jobbade hos catarina idag så va i stallet vid sju.. Fixade iordning allt där och sen gick jag åt frulle i travskolan och hjälpte cattis med Jan-Eriks hästar.. Fixade klart hos catarinas och Sen for jag ut med mangebus♥ Körde med Saga och Johanna och de va urmysigt! De va strålande sol och säkert +15 i solen. Vi skrittade väl mest men de va lika kul de:)

Satte mange i skritten när vi kom tillbaka så han skulle få gå lite till då vi bara körde LS..
Satte dit liggan oxå så han inte skulle va tvungen att stå själv. Lät dom gå i ca 40 min och under tiden hjälpte jag julia hos akseli, Samu va inte sådär jätte mke till hjälp idag haha;)
For hem typ kvart över fem för annars skulle jag inte ta mig hem, duschade och sen tog jag en macka och satt mig med datorn i sängen och kolla på solsidan. Har sett klart allt nu:( Kom nyss på att jag missade kvällens avsnitt av solsidan hahah smart
aja ska se ett avsnitt av ponnyakuten och sen blire nog sova faktiskt:)
orden finns inte för hur mycket jag älskar dig älskade bästa sötaste ponny.

idag

Ja som jag skrev imorse så va jag på dop idag.. De börja klockan två och allt gick som bra med de va nog de långtråkigaste jag varit på på läänge... hatar prästar och kykor!
Fikade efteråt och sen vart vi väl kvar där till halv fem, vi hjälpte ju till att städa undan och så:)
Sen när vi kom hem så gjorde vi ingenting, eller tror emma och julia bakade men jag såg på en film:]
Åt middag vid halv åtta, de va tacos omnomnom:D
For och hyrde film åt emma och julia samtidigt som jag for förbi Ben och hämta Solsidan säsong ett haha:P
Har kolla på de nu hela kvällen och de är så sjukt bra!!
Nu ska jag gå och ta en dusch och sen sova, imorn ska jag jobba i catarinas stall.. Ska köra mange oxå:D
Sen får vi se vad de blir.. :)
Nån bild från idag iaf:)
Ben och Joakim:)
Ben och jocke:)
orkar inte mer nu så de f¨år duga;)

19 Mars

Vaknade som alltid 06.14, gör de varje dag spelar ingen roll vilken dag de än är-.-
Men somnade om som tur va, sov hur skönt som helst och sen hör jag jag hör att mobilden ringer svagt i bakgrunden.. De va viktor och han undrade om jag va på travet och om jag skulle dit och hjälpa han. Sen vare massa andra onödiga saker-.- Åååh jag som tänkt sova så länge de bara gick men då va den jäveln tvungen att väcka mig kl tio. Satte mig med dator i sängen och sitter här fortfarande. Borde gå och duscha och fixa mig för ska på dop klockan två-.- Kommer inte hinna fara till stallet idag så de kommer bli en såndär värdelös dryg dag man bara sitter inne och tjockar sig.. Aja nu måste jag verkligen gå upp. Ska va där tidigare för vi ska hjälpa till att ställa iordning allting och sånt så vi höres:)

18 Mars

Skriver för gårdagen;)
Va skola iaf, slutade klockan ett och då tog jag, tea och emma bussen till stan.. va på stan ett tag och sen tog jag vännäsbussen till travet, va en stund på Sekris och kolla på när Linnea städade och sen gick jag och bytte om, tog in catarinas hästar och sen gick jag till mange och körde han, sela på typ 5 min och sen körde jag LS bara för att han skulle få röra på sig lite iaf, han va sjuuukt fin!!! Va ute i 15 min typ så de va ju inte direkt nån långtur haha
Sela av och sen hjälpte jag malin och carola hos akseli.
Robban och Samu va på trav på Bergsåker så dom hade ganska mke åh göra:]
Hämta in Lectus och Kismet innan vi for till unghästarna och fodra dom.
Vi for och köpte pizza och sen kom Birger typ kvart i sju för han skulle fixa Lectus bakben och tömma de på nå vätska.
De va jätte äckligt och stackarn måste va inne idag:(
Men de blir nog bra sen när de har läkt klart eller va man ska säga hoppas jag :D
For hem halv åtta och kasta mig i sängen direkt, va så sjukt sur på pappa så de finns inte så de va väl lika bra att hålla sig undan.
Han försöker få mig att följa med till typ mMalå och åka slaom och bo på hotell HELA jävla påsklovet. Men de kan han glömma! Jag kommer aldrig sätta på mig några slalomskider och jag vill inte spendera mitt lov med min cp familj.

Kollade på ett avsnitt av sveriges värsta bilförare hahah och sen redigerad ejag lite bilder och massa annat:)
Gick och la mig vid halv elva ungefär..:)

17 Mars

skolan gick bra idag, ahde matteprov på morgonen och de gick väl sisådär.. Tror nog att de blir omprov :/ Bad vare oxå och ja och tea skulle inte bada så vi skulle gå en promenad runt haga ist, lata och feta som vi är går vi till närmaste OK Q8 och köper glass och godis!
Hade NO och eng sen innan vi slutade.
Tog bussen till Johanna och åkte med Eva och Johanna till travet, linneas nya häst hade kommit :D Han är jättegullig och vääldigt smal :( Linnea och Malkin for ut med Babs och Lectus och då hämtade ja och Cattis sune och lät han gå i skritten ett tag, satte ihop ett tävlinghuvudlag åt han och fixa runt..
Kom hem vid nio iaf :) Har duscha, fixa kläder och varit på en kort promenad med hundarna. Nu ska jag sova, håller på o somna redan nu haha

16 Mars

Jaa jag glömde kanske att berätta igår om en kul grej ;) Hahha jaa jag skyndade mig iaf upp till banan och de va grus på hela stallbacken förutom en ganska stor isfläck typ 25 meter från banan. Jag som hade bråttom för ville se Fejjans lopp tänkte att jag kan ju försöka va lite smidig och ta mig över isfläcken ist för att gå runt.. Och mitt på så bah flopp och jag har vatten upp till knäna och halkar omkring som bambi och skär upp hela handen på en isbit, elr de kändes värre än va det var iaf. Alla hörde de ju såklart och alla vände sig om och stirra på mig-.- Tror nog att jag såg ut som en tomat i ansiktet haha
Bojan bara skratta och skratta och jag va ju kanske lite mindre glad då min mobil också fick sig ett dopp :/ Men den funkar nu iaf :) Fick låna vickans mjukisbyxor och en tröja av han så de gick bara bra ändå, tur de! 
Men jag fattar inte varför jag ska lyckas med allt?!
Aja idag vare skola försov mig en kvart så de vart lite stressigt, skolan rulla på och slutade 15.00
Tog bussen till röbäck, for på olles och sen cykla jag och fillan till travet! Kom dit ganska sent men han plugga innan iaf..
Vi sattoch snacka skit och sen for fillan ut med durra och jag gick till malin och cattis:]
Dom höll på att fixa i selkammaren, malin har ju flytta upp Katten och Lectus till ungdomsstallet nu och hon måste ha nån stans åh he grejerna så därför gör dom typ om alltihop därinne så de bli nån ordning:)
Cattis for hem och vi hämtade in hästarna från hagen och flytta upp dom till nystallet! När dom va klara så for vi upp till röbäck och köpte pizza, morotar och godis :P Vi åt och sen började vi hämta upp grejjer från Gammstallet..
Slängde in allt på golvet och sen började vi röja lite grann:)
For hem typ kvart i nio och hade väll tänkt läsa igenom matten iaf då vi har prov imorn och jag inte kan nånting..
menmen de får gå som de går :]

15 Mars

jaa de vart upp tidigt idag, väckarn ringde 04.55.. Hade dessutom inte kunnat sova igårkväll så satte på en film och sen kolla ja på klockan och då va den 03.57! Jätte kul att man skulle få sova ungefär 55 min sådär..
Men tog mig upp, va jätte seg och vi hitta inte bilnyckeln så blev lite sena. Va på travet halv och for direkt med viktor ut till bojan i brån:)
Vickan och Bojan släppte ut alla hästar som skulle ut medans jag borsta, flätade pannluggen, klippte hovsskägg, öron och nacke på Benny♥
Hästarna va alstade och klara typ tio i sju, skulle egentligen farit halv men blev lite sena :P
Hämtade upp Ove på vägen och kom till Bergsåker typ 20 över tio:)
Dryagde riunt och sen så skulle alla värma, inte samtidigt men ja.. I lopp två gick Benny, han va ju kung som vanligt och plockade första platsen :D:D Årsdebut och allt, han hade gått 1.12,3 sista 800 meterna så ove va riktigt nöjd!
I lopp fyra så gick Tapfer, han va fyra och gjorde ett riktigt bra lopp:) Gick 1.16,1 helq vägen så där va vi nörjd oxå:) Årsdebut för han med..
Sen gick Horce Face i lopp fem, han har ine startat på 7 månader nu och har stått i träning hos bojan i två veckor och han fick dödens hela loppet men han tog i hela vägen! Han blev fyra på nytt rekord så de va ju kul:)
Va väldigt bra stämning i bilden hem igen kan ja säga :P
Vi kom fram vid typ 18.00 och for kanske halv sju till travet, hjälpte Mali noch Cattis att he upp täckeshängare och sånt grejs för Mlain ska flytta nu!:D
Aja har gjort allt jag ska göra ikv förutom typ allt jag borde göra ;) Så nu sova

14 Mars

Fyyy för skola! Vaknade halv sju utan väckare och va aspigg men sen när jag kom på att de va skola så blev jag jätte trött igen -.- Drog mig upp ur sängen vid sju och gick ner i tvättstugan och hämtade kläder.. Fixa mig och sen for vi vid 8, hade elevråd 08.40 och höll på ganska länge.. lektionerna rulla på, hade möte med KG halv ett så skulle missat svenskan men gudrun va borta. Vi skulle nte ha vikarie men de hade vi visst ändå ;) Ja och tea gick dit och sa att vi gick till biblioteket och sen satte vi oss utanför uppehållsrummet och vänta på NOn. Slutade iaf kvart över tre..
Mamma hämtade för hon va oledig och vi for hem, kollade på 2 avsnitt av ponnakuten och sen for vi och hämta matulda pch for till hippo :) Hade hoppning och jag hade fjalar, han va finare än jag trodde faktiakt!
Pigg och glad men vi hann ingentoing typ för de va två stycken som hade det lite svårt att få sina ponnysar gå framåt och över bommarna om man säger så. Väntade typ 10 min innan första kom över EN bom-.-
Aja nu blire sängen:)

13 mars

tänkte ju faktiskt ta en lång sovmorgon idag men vaknade som vanligt tidigt så for till sallet, släppte ut nune och sen malins & gunillas hästar:)
Malin kom vid kanske tio över nio och då fixade vi hö, mockade och allt sånt! Sen eftersom det var sånt underbart väder så for vi ut på en barbackatur i skritt runt slätten och i röbäck :] De va hur skönt som helst ute!!
Vi fixade iordning hästarna ochsen for malin och jag gick upp till travskolan, åkte med jajje joch amanda som sku köra med saga johanna och sakka :)
Körde backex2+lsx2..
Myste med mangebus i hagen och sen hjälpte jag carola som jobba helg.. Borsta pirreplutt och nu kan han faktiskt puss på rikrigt :D:D
For ut me mange och han va huuur fin som helst! Travade som en klocka och allt kändes så bra!
Han har fått sår i karlederna av bootsen så körde utan och de gick ju finfint!
Kvällade i travskolan poch sen i malins stall.. Malin kom förbi och vi packade ihop de sista införr imorgon då hon ska till Boden med kissekatten:)
Har sett solsidan ikv och de va väl inte sådär jättebra idag:(
Kom på nu att de är skolhelvete imorn. åååååååh pallar inteee
har prov på torsdag oxå-.- Aja snart äre påsklov :D
Ska nog gå å sova nu, så godnatt:]

12 Mars

jag orkade inte skriva nått igår som ni kanske märkt;)..
igår: Va upp tidigt som vanligt och va hos malin i akselis stall och hjälpte henne. Mockade en box och när jag skule dra skottkärran till en annan box så lyckas jag ju självklart att välta den! Rakt på höbalen dessutom... -.-
Vid halv tio så vare skötarkörning, cattis va sen så jag selade Sune åt henne.. Hade snagis liggan och brorsan och tolkade bakom snagis och brorsan. Cattis kom aldrig så vi for ut ocoh körde sören medan vi vänta, fick köra sune hela vägen och han har verkligen blivit sjukt fin! Sist jag körde hanva han så vinglig och ja..
Efter de fikade vi och sen for jag till melton och tog in henne, mockade och allt sånt. Eller ja Johanna mockade för fick skjuts av hon och eva :D For tillbaka till travet och gjorde ingenting sen.
Smorde och fixa me malin i hennes stall och hon skodde katten:)

Idag hade jag sovmorgon och gud se skönt de va!
For till travet vid nio och gick typ direkt ner till Lectus. Borsta sela och sen for malin ut och värmde han:] Han såg jätte fin ut tyckte jag och han kändes fin sa malin :P
Han va finfin i loppet oxå, eller ja provloppet. Lectus är bäst han♥
Selade katten och sen när dom va ute och körde så tog jag en macka och kollade på när amanda och fillan sela ;)
Kismet hade dock hoppat i båda intervallerna som hon körde :/ Därför satte vi på kortvagn och hon körde nått bakvarv på banan, då va han jätte fin och va som vanligt så tur va väl de!
Sen vid 5 så tog jag in mange och borsta upp han:]
Han va hur mycig som helst idag och ville bli koliad överallt
De hade snöat så sprang runt med han på volten där snön gick upp till knäna på han så han fick lyfta på fötterna lite grann :] Halvlongerade han och han hade svasen rakt upp i vädret och betedde sig som en liten unghingst typ ;) Söttrolla<3
Men nu måste jag gå! Har slarva bort sladden till satorn och batteriet är typ tomt så hejdå

10 Mars

hejsan!
ttrött som vanligt.. va uppe vid sju imorse, orkade inte åka med papi vid halv 6 så for med mamam innan hon börja jobba. Va på travskolan m linnea och sen gick vi till sekris och fika:) Satt vid datorn ett tag sen gick vi till stallet igen. halmade och grejsa och sen for vi och handla! Efter de städade vi i sekris och åt lunch där oxå:] Gick tlb till stallet, ner på shoppen och sen gick linnea och red snygg tord ;)
Gick över till Malin och hjälpte henne..
Vid halv fem så for vi till hennes stall och tog in Lectus och Kissekatten. Sadlade och sen kom vickan, malin hade lovat han att han sku få rida så han fgick ju de ;) Han gick dock bara utanför stallet men ändå
Vi red iaf svidjan, lectus va som halvseg men ändå väldigt fin :D När vi kom tillbaka så red vi kanske ett varv på banan och de kasnke va huur kul som helst tyckte lectus :P
När vi kom in igen så borsta vi av dom och sen kom några nya människotr som köpt sin första häst.
Va nån gammtant som ridit på ridskola när hon va liten och börjat på surf igen och kände att ohn ville ha en egen pålle åh pyssla med.
Va tydligen ett varmblod osm va 179 cm i mkh :O När han klev av transporten så vare typ som att världens snyggaste häst kom ;) Han va sjukt fin! Blank som en säl och suuper fin i kroppen!!! Och stor som ett hus
Åkte med malin till stan och tog bussen därifrån, har gjort allt jag ska ha gjort ikv, förutom att städa mern.
Imrogon ska jag ta in melton åt ewe. Sen annars äre travet som gäller tror jag,. MEn godnatt nu!

9 mars

jag är sjukt trött nu så de blir ett kort inlägg.. va uppe klockan fem, va inte ett dugg trött faktistk ;) For kvart över och va i stallet halv 6. Fodrade ponnysarna och släppte ut durra & jajje sen släckte jag och lät babsan äta klart..
Sen gick jag ner till malin eftersom ingen annan va här. Kollade mest på när hon mocka och grejsa runt sen for vi upp till Kakselis stall och fodra, släppte ut, mocka, sopa och ja allt man brukar görs :P
Dom körde några tvååringar och sen åt vi lunch, efter lunchen så borstade vi upp några små hästar och började plocka in dom som varit ute under dagen. Nalle hade fastnat med frimman i hagen på något konstigt sätt och vi fick inte lös den så va tvugna att knäppa loss grimman, då hade vi självklart glömt att stänga grinden och jag skyndade dit men han han ut ändå -.- Höll i Blinken samtidigt så va ju lagomt kul med två hingstar som bråkade sisådär.. han sprang som tur var iväg efter ett tag. In i stallet oxå så de va ju som skönt :]

Vid tre så vare skötarträff, körde backex3 med dom och mange va cp jobbig, han va huuuur tung och pigg som helst!! Men i backen så va han faktiskt riktigt fin! :D
Vi fixa i stallet och sne vare mat! Hamburgare och strips:) Vi gjorde kladdkaka efter de och sen blev de nån film.. Men nu måste jag sova, ska upp fem imorn oxå -.- Har kameran i stallet så bilder kommer sen.
märkte visst att de inte blev så kort inlägg ändå menmen;)

8 Mars

Jag sov hos Felicia igår så skrev aldrig nånting här!
Men jaa jag gick upp typ 8 och for till travet med mamma innan hon for till jobbet.. Kunde ändå inte sova så. Vi for och köpte fika till sekris och sen for vi och hämtade paket på shell, va säkerhetsvästar till travskolan så vi for och köpte galgar elr hure stavas på expo oxå.. Sen så satte vi mange, saga, liggan och jajje i skritten medans ja, cattis, felicia och linnea åt lunch:) Efter dom så vare lasses, aldurs och brorsans tur.
Jag och felicia gick ner till kliniken med Mange, Lasse, Aldur och Ligist och vägde dom. Mange väger faktiskt 191! 3 kilo mer än i somras ;)
Efter det så gick vi till Malins stall och hjälpte henne med att sela Kismet. Hon for ut och vi tog u t lectus och borstade upp han. Sen red jag barbacka ett tag på parkeringen och sen vidare till skritmaskinen:) De va sjukt kul och hna va jätte taggad :D Medans han gick i skritten satt ja och fillan i köket och dryga.. Bytte om till ridkläder och sen gick vi ner med lectus till stallet igen. mamma kom och vi for mot hippo, tog Silver och hon va jätte fin! Men sataaan vad jag hade ont i armarna, hon va sjukt tung och het som tusan. Huvva! Hade dessutom förberedande och hon blir alltid 10 ggr pigare när det är bommar-.- Kan lova att jag har träningsvärk nu iaf ;)
Felcias mamma och pappa hämtade och vi for hem till henne, duschade bytte om kollade på big brothers och sen somndade vi..

Jahaaa idag så gick vi upp tjugo över åtta iaf, fika och sen bar de av mot travet. Gick på shopen och köpte pälsglans för 180 kr......... och en borste:) Försökte borsta mange i hagen men han sprang bara iväg hela tiden :(
Victor ringde och sa att Benny sku gå banjobb så for ner dit, selade först billy som sku gå först. när han va klar blev de Benny och Tapfers tur:) Han såg riktigt fin ut och de blir start nästa vecka!
Gick upp till travskolan och hjälpte malin med att höa och allt sånt. Vi gick ner med Maggan till kliniken för hon skulle ta bort mat som fastnat mellan tänderna elr nå så :P Gick upp till stallet och började ta in hästar och sen
kollade veterinären som va här från finland på Blinkan.
For till malins stall och tog in tomtenissarna, selade Lectus och medans malin va ute ohc körde så gick jag med kissemissen till skritten. Han fick gå 50 min sen tog jag han till stallet igen. Vi kvälla och sen gick ja upp till travskolan, hörde med emma om vem som hade kväll och de va hon men de hade hhon glömt så va tvungen att kvälla odm. stressade sönder för pappa va nästan framme och ja. 

Imorgon blir det iaf att åka med pappa till travet, uppstigning 05.00 hahah trevligt :D Sen blir det skötarträff 15-21.. jaa nu ska jag sova för annars vet jag inte hur jag ska ta mig upp imorn ;)
Bilder får ni imogon:)
Godnatt!

6 Mars


såg visst att bilderna var lite förstor för bloggen men jaa,

Idag har det varit sjukt fint väder! Trodde de skulle bli en dötrist dag när jag vaknade för de va alldelens grått ute. Men när jag var påväg mot travet så lyste solen och himmlen va alldelens blå :D Och ändå va klockan typ tio över sju?
Hade morgon på travskolan och de gick huuur fort som helst då jag inte behövde mocka för kurserna skulle göra de, höet packade jag igårkväll. Så de va bara att fodra, göra krafft och fylla vatten typ! Och mocka i uteboxarna:)
Fyllde på med spån åt mange oxå för tänkte inte på att vi inte ska he in mer spån i uteboxarna nu när de börjar tina upp och vattnet rinner in i huset och allt blir till en gegga men hann iaf hämta en kärra innan jag kom på de ;)
Tog ett äpple och sen gick jag och hämtade in mangebus♥ skulle köra han och då hann line komma oxå så körde med henne och jajje. Vi körde långslingan, åt rätt varv! :D
De va jätte varmt ute så hade bara en tjocktröja, snart äre soooommarrr :D:D elr inte
men mange var helt cp fin idag! travade som aldrig förr och hade världens steg! :O Inte likt mange..
Och han va lugn för en gångs skull, tom seg typ :P Och mitt på slingan på raksträckan där solen lyste så kunde han bara tvärstanna och stå och sola, sjukt mysigt! Tror vi stog still i 10 min innan vi börja gå igen haha
Jag mockade åt Malins hästar medans hon och linnea va ute och red Tordivel och Dont blink twice. När dom kom tillbaka så for linnea ut med babsan direkt typ och jag och malin snodde hennes sadel och for ner till kissuskattusen och lectus:) Vi for ut och red och for en vända i  backen i galopp! Sen rer vi till parkeringen och red lite där:) Lectus va ganska så fin idag men sjukt seg! Kismet såg ut som världens dressyrponny!
Jag åkte med malin in till stan för mamma och pappa är inte hemma.. tog bussen därifrån och sen har jag vari tut med hundarna en halvtimma, duschat, kollat på solsidan och gjort ett försök till att städa.. Men nu ska jag sova, elr ni får någrqa bilder oxå:]

5 Mars

va upp vid kvart i nio idag, tog en macka och sen for ja till travet:)
Vi grejsade lite och packade ihop sakerna vi skulle ha med till Nordmaling, gjorde hästarna lite fina och sen lasta vi och for. Stog brevid ica och hade ponnykörning och så fick man sitta på Aldur om man ville:]
De tokblåste hela tiden och de va asdrygt-.- Men tiden gick snabbt och sen när vi var klara vid tvåtiden så lasta vi och for till pizzerian ;) Haha aja for hem lasta av och sen tog ja och fillan in Lasse och Ligist och selade, har inte kört lasse på typ tusen år och satan vad rolig han blivit :D Va ju hur pigg som helst! Vi körde i backen och de två första varven körde vi bara saggavarv sen sista så körde vi hela varvet och gasade på! Han va jättejättefin!!
När vi kom tillbaka så selade vi av och sen så strechade och maserade jag han. Han va huuuur stel som helst och hade jätte ont i ryggen. typ la sig ner när man petade på han :( Stackars lassus<3
menmen fillan for hem och jag började kvälla hästarna.. Va nästan helt vindstilla när jag gick ut första gången med brorsans mat, sen gick jag in och hämta paltas, sagas och manges och då ade de börjat snöa :O När jag gick ut en tredje gång med liggans, jajjes och lasses mat så var det snöstorm!!!! Ååååååh jag vill ha sommar!
Mamma, pappa, emma, julia och ludvig hade varit och ätit på eurasia så dom kunde inte komma förens halv åtta-.-
Roade mig med att smörja manges sele och mysa med katterna och sen ofr jag hem:) 
Har sett melodifestivalen för första gången iår och de sög-.- Ska sova nu kanske, har morgon på travskolan imorn!
Ska rida med Malin oxå :D
några bilder från dagen!

4 mars LOOOOOOV

jadu, skolan idag och slutade kvart över ett tog bussen till stan och sen han jag med vännäsbussen till travet :D
tog in mange och selade for ut och körde och han va ultra megasuperfin!! körde lsx2 och de va jätte drygt underlag
-.- snön hade smält så de va som slask överallt:( Men sommarn är snart här :D
När jag kom in på slingan efter vägen och prcis skulle börja trava så såg jag att de va två stycken som satt och kissade på vägen?? Hahah dom blev asstressade och dom va gaaanska så röda i ansiktet när jag körde förbi och hejjade på dom ;)
Johanna Ola och Elvira kom och kollade på tant barbwire och lill virisen hjälpte mig att borsta mange.. Han blev så fin så fin!
Linnea for ut med babsan och red lillslingan medans jag började gå mot parkeringen med "bommar",  linnea tänkte att hon skulle få hoppa lite nu när de va så länge sen sist.. Vet inte om man kalla det att hoppa då hon mest trampade på hindret varje gång haha;] fick rida sören tillbaka och ölinnea fick bära "bommarna";) Vi kvällade hästarna och mangebuus fick sova inne inatt :D De är ju storm ute!
gick ner till malin och mockade åt kissekatta och Lectus, spånade oxå och sen fixade vi runt i stallet..
Pappa kom vid kvart i åtta och så stannade han som vanligt utaanför stallet och sen när jag satt mig i bilen och vi skulle fara så bah sjönk hela bilen ner i slasken -.- Tur våran bil bara väger nästan tre ton! Men jag fick köra och pappa försökte iaf putta på, va tvungen att backa och jag fatta ingenting så när vi kom llös så råkade jag köra in stallet nästan. Tur de inte blev nått farligt då de va dragkroken som tog i.. Dutkig jag känner mig :D
har duschat och slappat ikv, ska snart sova och imorn blire nordmaling med linnea fillan jajje och palta:)
Några bilder kan ni få iaf:)
Hos bbojan ionsdags:
benny<3
benny<3
teorilektionen på hippo i månfags ;)
babsan i tisdags:)
helt sjukt ;)
älskade magnum♥
Linnea och Babsan idag:)
mycket stiligt haha;)
jaja nu ska jag gå iaf:)

alltså..

jag tror jag märkt en sak, jag är sjukt dålig på att säga nej!
känner mig jätte stressad hela tiden för de känns som att jag ahr så mycket att hinna med, vet att de inte är så mycke men de är alltid nått som ligger och gnager i bakhuvet. Jag vill vara överallt hela tiden men har väl märkt att de inte riktigt går. Ser verkligen framemot att det är lov nästa vecka så man slipper tänka på skolan hela tiden. Men då blir det massa annat inplanerat, malin behöver hjälp med Albert och Fengur, ska ha catarinas hästar då hon ska till Walmann i 6 dagar, ska ut till Bojan, vill och ska fara och mysa med bebis♥ och framför allt och alla så vill jag vara med mange så ofta det bara går! De kommer säkert dyka upp massa annat spännande-.-
Nu är det en och en halv månad sen jag fick sova längre än till 8 iaf, de flesta dagarma har jag varit upp före sju och de känns efter ett tag. Mina knän har blivit sämre än i höstas och ryggen känns som den gjorde för 6 år sen.
vet inte om de går att beskrivas så bra men de känns förjävligt.
känner hur roligt deär inlägget blev men känner mig så trött och less så fick lbi så!

3 Mars

varit i skolan idag, for till Arnes stall efter skolan för att kolla hur det var men hästarna där. Åkte sen med Urban till travet, sjukt skönt att slippa gå i blåsten :D
Gosade med mangebus och gick en promenad! Han va inte lite taggad;] Ska köra honom imorgon så hoppas han är fin då:)
Eva kände på han och han va inte stel eller nånting vad jag förstod! Hjälpte till på minijärnkursen och sadlade lasseman, aldur och han skulle gå konbana och dom skulle få prova rida. For hem vid sju och ska väl gå och ta en macka till middag nu ;) Bilder kommer väl imorn..
älsklingsmange<3

2 mars

idag har varit en lååång dag! Klockan va ställd på 05.00 så de va bare te åh ta sig upp..
For kvart över och kom till travet typ halv ;] Somnade på stolen i köket när jag skulle läsa i boken ahaha, fodrade ponnysrna och tog ut durra åt linnea vid 6 sen gick jag ner till Malin, Viktor kom typ direkt och vi for ut till brån! Duktigt nog så glömde ja skorna mina -.- hade kanske bara crocs....
Vi tog ut alla och mocka, halma och höa. Jag och vickan for ut med Ypres och Twilight, det gick jätte bra och han va asseg men de va ju faktistk första gången han hade sadel och ryttare på sig :P Tog de bara lugnt eftersom lilltjoppa inte hann med annars ;)
Vi for direkt ut med Tapfer, Lasse och Anders häst.. Skrittade bara med honom och dom andra körde intervaller tro jag.
Åt lunch och sen blev det en tur med jordenssnyggastefinastebästastesötaste Benny, Palle och Clermont
Skrittade bara med han oxå och dom andra körde backe elr nå,
Jobbade på volt och jobbade mke med att inte gå med huvet uppe vid stjärnorna ;) Och i slutet var han riktigt fin!! Mjuk och fin i båda sidorna och gick tom i fin form :D Han är bäst!
Medans dom andra for ut en fjärde gång så borsta jag han ordentligt och maserade ryggen, lindade ben på han och de andra jag red.
Vi for hem typ 5 eller nått och sen skulle jag vara ledare på vuxenkursen klockan 18-20, busade runt i hagen med mangebuus♥
Vi gjorde en konbana och sen börja dom komma, va från början bara tre stycken men sen halv sju kom två till. Dom selade och körde, gick superbra och dom va så duktiga så! :P
For hem och duscha, har slängt in tvätt i maskinen och nu så ska jag snart sovaaaaaaa!!!
Bilder kommer imorn om jag orkar;)


1 Mars förfan

Ååååh första mars :D:D:D:D
Snart äre ju Sommar? :P Haha men de vart skolan imorse, va på lästiden och matten sen for jag.. hade så sjukt ont i huvudet efter läsningen så trodde jag fått migrän först men de lätta såfort jag kom utanför dörren och allt blev lugnt och stilla. Så ist för att fara hem som jag var helt inställ på så for jag till travet, kan ju inte missa tanten och linnea som skulle starta idag! Va och köpte morotar och mackor på ica i röbäck sen började jag gå mot travet och gud se skön väder det var! Mysade med mangebäbis när jag kom dit för linnea var och värmde Nordeld:]
Vi började smått sela på babsan när hon kom tillbaka och sen for hon ut och värmde,. Selade på babsan vid typ lopp 2..? kmr inte ihåg men aja :] loppet gick och de kanske inte gick så jättebra ;) Men hon travade iaf!
Blacken skulle kvala idag med Ove men han blev diskad Igen :( Stackars liten!
Sprang ner med en morot till han haha:)
Linnea skulle rida Tordivel så vi for och hämtade ett bättre bett och köpte kanske pizza;)
Vi åt och sen gick vi till valde, linnea for ut och jag och mange busade runt i hagen :D
Han är jordens finaste den ponnyn
Babsan gick i skritten sen och medans så fikade vi hos kaxeliiii:]
Fodrade och sen for jag typ hem! har duschat och pysslat med wilma
för den som vill veta så ska hon kanske få fara till sin bästavän yrla i himmlen snart. hon är ju inte frisk, älskade wilmen

Men nu ska jag sovaaa eller typ, ska upp klockan fem imorn :tired: men de är för att jag måste åka med papi till travet och åka med vickan därifrån för annars tar jag mig inte ut dit,
 ska ju till viktor och bojan så de blir väääl brraaaaa :) herjjejwfhsoiudä

RSS 2.0